Kuva-albumiioooioioi

Takaisin etusivulle

Kuvakansiot:


Seniorien vuosikokous 21.3.23
Pohjolan seniorien vuosikokous pidettiin neljän vuoden tauon jälkeen 21.3.23 Vallilassa OPn pääkonttorissa. Paikalla oli 80 senioria. Kokouksessa valittiin uusi hallitus, johon nyt kuuluvat seuraavat jäsenet : puheenjohtajana jatkaa edelleen Jouko Aaltonen, muut jäsenet ovat Terttu Isoranta, Martti Kuurtokoski, Markku Laine, Hannu Maunula , Marita Tammi ja uusina jäseninä valittiin Hilkka KIvinen ja Markku Kiuru. Katriina Tala ja Kukka-Maaria Palojoki jatkavat Pohjola Vakuutuksen edustajina hallituksessa. Hallituspaikasta luopuivat Anna-Liisa Maanonen ja Olavi Nieminen. Mainittakoon, että Anna-Liisa on ollut vuodesta 2006 hallituksen jäsen ja hoitanut mm. ansiokkaasti seniorien retkiä koko hallituskautensa aikana. Vuosikouksen ohjelmaan kuului myös Pohjola Vakuutuksen varatoimitusjohtajan Pekka Puustisen ansiokas esitys tämän hetken vakuutustoiminnasta ja sen tulevaisuuden näkymistä. Lopuksi vuosikokousväki sai kuulla Hannu Siniharjun katsauksen Pohjolan historiasta vuoteen 1970 asti, sekä hänen pitämänsä puheen henkilöstön edustajana henkilöstöjuhlassa 1969 Espoon Dipolissa.. Kokouksen jälkeen muisteltiin menneitä ja nautittiin maukkaasta illallisbufeesta orkesterin sävelten tahdissa.
27 kuvaa
Seniorit joululounaalla Vallilassa 8.12.22
Pohjolan ja OPn seniorit pääsivät vihdoin koronatauon jälkeen yhteiselle joululounaalle OPn pääkonttoriin Vallilaan.Paikalla oli runsaasti kummanki yhtiön senioreita. Aulassa tarjotun glögin jälkeen seniorit toivotti tervetulleeksi OPn henkilöstöjohtaja Hannakaisa Länsisalmi. Hän esitteli myös OPn strategia ja tavoitteita. Koululaisten kuoron joululauluesityksen jälkeen päästiin nauttimaan perinteisestä joululounaasta. Loppuaika kuluikin sitten vilkkaan keskustelun merkeissä, sillä viimeksi tavattiin näissä merkeissä vuonna 2019. Kiitoksia järjestäjille hyvin järjestetystä tilaisuudesta ja tarjoilusta. Toivottavasti tavataan joululounaalla vuoden päästä, ML
15 kuvaa
Seniorit Espoon teatterissa 16.11.22
Pohjolan seniorit kävivät katsomassa Espoon kaupunginteatterissa Samuel Becketin näytelmän "huomenna hän tulee". Näytelmän pääosissa olivat Martti Suosalo ja Mika Nuojua. Näytelmän väliajalla nautittiin leivoskahvit. Paikalla oli 18 Pohjolan senioria.
3 kuvaa
Pohjolan seniorien syysretki 6.9.22 Lonnaan ja Suomenlinnaan
Pohjolan seniorit tekivät ensimmäisen retken sitten pandemian alun jälkeen. Retki tehtiin Lonnan saareen ja Suomenlinnaan. Retkellä oli mukana opas, joka kertoi kummankin saaren vaiherikkaasta historiasta. Retki aloitettiin vesibussilla Kauppatorin Lyypekin laiturista. Lonnan tutustumisen jälkeen siirryttiin vesibussilla Suomenlinnaan, jossa kierreltiin saaren nähtävyyksiä katsomassa, syötiin panimoravintolassa ja lopuksi katsottiin Suomenlinnan historiasta kertova filmi. Retkelle osallistui 28 senioria. Retken jälkeen varmaan moni ajatteli, että oli mukava palata normaaliin elämään.
27 kuvaa
Kouvolan seniorien syys- ja joulutapaaminen 2019
Ensimmäinen kuva: Kouvolan seniorit kokoontuivat syystapaamiseen Kuusankoskelle Kymen Huvilat lounasravintolaan 20.9.2019. Toinen kuva on Kymenlaakson OPn tarjoamalta joululounaalta Kouvolan upseerikerholta 9.12.2019.
2 kuvaa
Lapinmäentien työmaan tilanne joulukuussa 2019
Tässä Kaj Jåfsin uusi raportti Lapinmäentien työmaalta joulukuussa 2019.
Lapinmäentien ajoluiska on poistettu ja sen kohdalta 3K:n saakka jo kaivettu kuoppa. Siihen kulmaan rakennetaan iso talo. Teboilin kulman talo on lakikorkeudessaan.
Pieneen tönöön sen oikealla puolella tullee vielä jokinen kerros. Sen oikalle puolen jossa jo nyt näkyy "kahden kerroksen väen asuntoja" nousee talo, jossa tulee olemaan jopa 13-18 kerrosta.
Niemenmäkeen on noussut kaksi 8-kerroksista taloa "keskelle aluetta". Lisää uusia asuntoja tulee ympäristöön. Uusi Huopalahdenportti rakennetaan Pohjolan Sairaalan viereen Mannerheimintien varteen.

8 kuvaa
Turun seniorit kuukausilounaalla 10.2.22
Turkulaisten kuukausilounas Kellariravintolassa 10.2.2022
Olemme aloittaneet säännölliset lounas tapaamiset jo viime vuoden puolella.
Koronasta olemme selvinneet pienin vaurioin.
Terveiset kaikille Pohjolan senioreille. Terveyttä ja mukavaa kevään odotusta.

Seniorien jaululounas 12.12.2019
Pohjolan seniorien joululounas järjestettiin yhdessä OPn seniorien kanssa OPn pääkonttorissa 12.12.2019. Paikalle oli saapunut runsaasti pohjolalaisia senioreita eli 123. Glögitarjoilun jälkeen OPn strategiajohtaja Pekka Puustinen toivott iseniorit tervetulleeksi lounaalle ja esitti Opn tulevaisuuden näkymiä. Hienon musiikkiesityksen jälkeen syötiin perinteinen ja runsas joululounas. Ilta jatkui vilkkaan keskustelun merkeissä tuttujen kesken. Oli taas mukavaa tavata entisiä työkavereita. Tähän loppuun vielä kiitokset järjestäjille mukavasta perinteisestä joululounastilaisuudesta. ML.
19 kuvaa
Nunnia ja konnia Lahdessa 30.10,19
NUNNIA JA KONNIA LAHDESSA

Seniorien syysretki suuntautui lokakuun lopulla Lahden Kaupunginteatteriin. Nunnat ja konnat eivät tuottaneet pettymystä. Niin kuin ei Lahden Kaupunginteatteri aikaisemminkaan. Saimme uppoutua nautinnollisesti discon ja luostarin täysin erilaisiin maailmoihin. On tietysti arvattavissa, että riemastuttavia tilanteita syntyy, kun discokuningatar saapuu nunnaluostariin.

Lahden kaupungin teatteri on valmistunut 1983. Pääsuunnittelijana oli Arkkitehtitoimisto Pekka Salminen Ky. Teatterissa on kolme näyttämöä: Juhani 653 paikkaa (silloin oli loppuunmyyty), Eero 250-290 paikkaa ja Aino 81 paikkaa.

Näytöksen jälkeen viihdyimme Lahden Seurahuoneen herkullisen teatteribuffetin herkkujen äärellä.

Lahden Seurahuone on ollut nykyisellä paikallaan Aleksanterinkadulla vuodesta 1932 lähtien, jolloin Lahden Teollisuusseura rakennutti kiinteistön ja aloitti hotelli- ja ravintolatoiminnan. Lamavuosina 1990-luvulla kiinteistön pitkäaikaiseksi vuokraajaksi ja hotelli- ja ravintolatoiminnan pyörittäjäksi tuli Osuuskauppa Hämeenmaa, joka vuonna 2011 osti kiinteistön Lahden Teollisuusseuralta. Näin talon tarina jatkuu edelleen.

Meillä olisi ollut mahdollisuus tämä syysretki tehdä paljon suuremmalla joukolla, mutta tällä kertaa osallistujia oli 21.
Albumissa kuvia ko. tilaisuudesta

7 kuvaa
Seniorien kevätretki Tarttoon 6.5.-8.5.2019
Tämänvuoden seniorien kevätretki suuntautui Tarttoon. Retkeen osallistui 29 senioria Lähdimme Länsisatamasta Tallink MegastarillaTallinnaan. Jatkoimme Busiilla Tallinnasta kohti Tarttoa Ensimmäinen vierailukohteemme Tarttossa oli Tammekannin villa, joka on Viron ainoa Alvar Aallon suunnittelema rakennus. Maantieteen professori August Tammekann rakennutti talon perheensä omakotitaloksi 1930-luvulla mutta perhe joutui pakenemaan miehitystä vuonna 1940. Neuvostoaikana pienkerrostaloksi muutetussa huvilassa asui jopa 6-8 taloutta. Tammekannin villan omistaa nykyisin Turun Yliopistosäätiö, joka osti sen Tammekannin lapsilta 1998. Omistajavaihdoksen jälkeen villa korjattiin vastaamaan Aallon alkuperäisiä suunnitelmia. Entisöintityöt valmistuivat vuonna 2000.
Vierailun jälkeen teimme vielä Tartossa kierroksen bussilla ja jalkaisin. Kierroksen aikana näimme yliopiston rakennuksia sekä kävimme lyhyesti kasvitieteellisessä puutarhassa. Hotelli Dorpatissa pienen virkistäytymistauon jälkeen söimme kolmen ruokalajin illallisen hotellin ravintolassa

Seuraavana päivänä lähdimme bussilla vanhauskoisten sipulikyliin. Peipsijärven rantamien pikkukyliä asuttavat Viron vanhauskoiset ortodoksit, joiden kulttuuriin ja elämäntapaan pääsimme tämän retken aikana tutustumaan. Vierailimme päivän aikana myös Alatskiven kartanossa, joka on Skotlannissa sijaitsevan Balmoralin linnan pienoismalli. Matkan aikana söimme myös lounaan. Illallisen söimme ravintola Ruutikellarissa.

Viimeisenä päivänä keskiviikkona lähdimme bussilla Kansallismuseoon, Eesti Rahva Muuseumiin, joka oli jo rakennuksenakin nähtävyys. Museo valmistui vuonna 2016 Raadin kartanon maille entisen Raadin lentoaseman kiitotielle. Museossa oli kaksi pysyvää näyttelyä, joista toinen esitteli Viron historiaa ja toinen keskittyi suomalais-ugrilaisten kansojen kieliin ja kulttuureihin. Museokierroksen jälkeen lähdimme Tartosta kotimatkalle kohti Tallinnan satamaa. Retki oli jälleen onnistunut ja sen aikana näimme paljon monelle uusia asioita Virosta. Retken kruunasi meidän erinomainen Tarton oppaamme Reet Kalamees.
ML

59 kuvaa
Lapinmäentien työmaa 19.4.2019
Teboilin kulmalta B-talolle saakka jo uutta aletaan rakentaa ylöspäin !

Valmista 1 1/2 v. päästä !

Pohjavalu kolmen kellarikerroksen päälle tulee olemaan metrin paksuinen !

2 kuvaa
Kuvia Pohjolan seniorien vuosikokouksesta ja muisteloiden illasta 26.3.2019
Perinteinen seniorien vuosikokous ja muisteloiden ilta vietettiin tiistaina 26.3.2019 OPn pääkonttorissa Vallilassa. Paikalle oli tullut hieman alle sata Pohjolan senioria. Ennen kokousta OP-Vakuutuksen toimitusjohttaja Olli Lehtilä toivotti seniorit tervetulleeksi iltaan. Hän esitteli Opn viime vuoden tulokset. Vahinkoja oli sattunut huomattavasti enemmän kuin edellisinä vuosina mutta silti OP-vakuutuksen kannattavuus on hyvällä tasolla. OP-vakuutus on selkeä markkinajohtaja. Hän kertoi myös, että OP-vakuutus muuttaa nimensä takaisin kesän alussa Pohjola-vakuutukseksi. Hän totesi, että hän oli Pohjola-vakuutuksen viimeinen toimitusjohtaja ja hänestä tulee myös samalla Pohjola-vakuutuksen ensimmäinen toimitusjohtaja, jos hän saa jatkaa nykyisessä tehtävässä.
Lehtilän jälkeen Iiris Saranpää ja Samuli Paronen esittivät demon auton tuulilasivahinkoilmoituksen teosta verkossa.

Varsinaisessa yhtiökokouksessa valittiin seniorien puheenjohtaja ja hallitus. Puheenjohtajana jatkaa Jouko Aaltonen ja hallituksessa jatkavat Aaltosen lisäksi Martti Kuurtokoski, Markku Laine, Anna-Liisa Maanonen, Hannu Maunula, Olavi Nieminen ja Marita Tammi. Kokous valitsi hallitukseen uutena jäsenenä Terttu Isorannan. OP-vakuutuksen edustajat hallituksessa ovat edelleen Kukka-Maaria Palojoki ja Katriina Tala.

Ilta jatkui ruokailun ja vilkkaan keskustelun merkeissä. Ruokailun jälkeen kokousväkeä viihdytti tanssiorkesteri, jonka solistina oli Krista Pellikka. Krista lauloi illan päätteeksi ylimääräisenä numerona ?Moskovan valot?. Tämä herkisti monet muistelamaan edesmennyttä Veikko Pelanderia, joka monilla seniorien matkoilla viihdytti matkalaisia lauluillaan.

Illasta jäi kaikille mukava muisto ja taas saamme kiittää OP-vakuutusta illan järjestelyistä.

22 kuvaa
Kouvolan seniorit lounaalla 1.10 ja 12.12.2018
Kuvia Kouvolan senioreiden lounas tapaamisesta 1.10.2018 ja joululounaalta 12.12.2018.
3 kuvaa
Lahden Joululounas 2018
6 kuvaa
Seniorien joululounas 11.12.2018 Vallilassa
Seniorien perinteinen joululounas pidettiin 11.12.2018 OPn pääkonttorissa Vallilassa. Tilaisuuteen osallistui runsas sata Pohjolan senioria. OPn puolelta senioreita oli paikalla vajaa kolme sataa. Glögitarjoilun jälkeen liiketoiminnanjohtaja Olli Lehtilä toivotti seniorit tervetulleeksi tilaisuuteen. Hän kertoi OPn tulevaisuuden näkymistä ja mainitsi mm. että OP-vakuutuksen nimi muuttuu 1.1.2019 alkaen Pohjola vakuutukseksi. Lisäksi hän painotti sitä, että OP tulee jatkossa panostamaan yhä enemmän digitaalisiin palveluihin. Lehtilän puheen jälkeen Leena Jaakkola ja Anna-Mari Peltonen esittivät jouluisia säveliä viululla ja pienolla. Esityksen jälkeen nautittiin perinteinen joululounas.
18 kuvaa
Turun seniorit kävivät uudessa Pohjola Terveystalossa
Turun seniorit kävivät uudessa Pohjola Terveystalossa. Vierailuun osallistui 22 senioria
3 kuvaa
Seniorien syysretki Turkuun 26.9.2018
Pohjolan seniorit tekivät syysretken puheenjohtajan kotikonnuille Turkuun. Retkeen osallistui 21 senioria pääkaupunginseudulta ja 10 senioria Turusta. Retki alkoi aamupäiväkahvien juomisella ravintola Kakolanruusussa. Sen jälkeen tutustuimme Kakolaan, jonne rakennetaan asuntoja. Kävimme myös entisessä Turun lääninvankilassa, josta tulee hotelli. Sitten oli vuorossa risteily ja lounas m/s Rudolfilla. Iltapäivän ohjelmassa oli tutustuminen laivanrakennuksen menneisyyteen ja nykypäivään eli kävimme Forum Marinumissa ja Meyerin Turun telakalla. Retki oli taas hyvin onnistunut huolimatta meidän normaalista onnesta sään suhteen eli Turussa oli kova tuuli ja sade. Kiitokset kuuluu ohjelman laatjioille.
23 kuvaa
Seniorit Vilnassa 14-16.5.2018
Pohjolan seniorien kevätretki suuntautui tänä vuonna Vilnaan. Mukana oli runsaat 30 senioria. Vilnaan lennettiin mukavasti runsaassa tunnissa. Lentokentällä meitä oli vastassa suomenkielinen opas Neringa Kaselyte. Teimme ensin kaupunkikierroksen ja lounastimme TV-tornissa olevassa pyörivässä ravintolassa, josta oli upeat näkymät yli koko kaupungin. Illallinen nautittiin paikallisessa La-Boheme ravintolassa.
Tiistaina lähdimme 30 km päässä olevaan Trakain kaupunkiin. Siellä tutustuimme 1300-luvulta peräisin olevaan Trakain linnaan. Söimme Trakain kaupungissa myös lounaan. Illallisen söimme Vilnassa Lokys-ravintolassa.
Keskiviikkona ennen lentokentälle menoa vierailimme KGB-museossa. Matka sujui jälleen mukavasti kiitos hyvän oppaan, Katriinan ja Kukan matkajärjestelyn ja kaiken kukkuraksi meitä suosi kerrankin kohtuullisen hyvä sää.

49 kuvaa
Pohjolan seniorien vuosikokous ja muisteloiden ilta 2018
Pohjolan seniorien vuosikokous ja muisteloiden ilta pidettiin 24.5.2018 OPn pääkonttorissa Vallilassa. Paikalle oli tullut noin sata senioria. Aluksi nautittiin lasillinen kuohujuomaa ja sitten siirryttiin auditorioon pitämään vuosikokousta. Jouko Aaltosen avaussanojen jälkeen OP-Vakuutuksen toimitusjohtaja Olli Lehtilä toivotti seniorit tervetulleeksi Vallilaan. Lentilä kertoi OP-ryhmän ajankohtaisista asioista ja tulevaisuuden näkymistä.
Varsinaisen kokouksen puheenjohtajuuden hoiti rutiinilla Katriina Tala. Kokouksessa todettiin, että hallituksen pitkäaikaiset jäsenet Rauni Partanen ja Sirkku Närevirta eroavat hallituksesta. Olli Heinonen toi esille Raunin ja Sirkun seniorien hyväksi tekemän pitkäaikaisen ja ansiokkaan työnpanoksen. Kokousväki palkitsi heidät raikuvin aplodein. Hallituksessa jatkavat Anna-Liisa Maanonen, Mirkku Paavilainen, Marita Tammi, Olavi Nieminen ja Markku Laine. Uusiksi hallituksen jäseniksi valittiin Hannu Maunula ja Martti Kuurtokoski. Jouko Aaltonen valittiin jatkamaan työtään seniorien puheenjohtajana. OPn edustajina jatkavat hallituksessa Katriina Tala ja Kukka-Maaria Palojoki.
Kokouksen jälkeen siirryttiin aulaan, jossa Lauttasaaren Laulajien kuoro viihdytti kokousväkeä. Sen jälkeen nautittiin iltapala, jonka yhteydessä vaihdettiin keskenään kuulumisia ja varmasti muisteltiin myös menneitä. Yhteenvetona illasta voidaan todeta, että meillä kaikilla oli mukavaa, joten kaunis kiitos kuuluu tilaisuuden järjestäjille.

13 kuvaa
Lahden seniorien kuukausitapaaminen maaliskuussa 2018
Lahden seniorit aloittivat kuukausitapaamisensa tutustumalla Lahden sotilaskotisisaret ry:n toimintaan. Yhdistyksen puheenjohtaja Katariina Jouko kertoi yhdistyksen vilkkaasta toiminnasta, huolimatta, että Hennalan varuskunta lakkautettiin vuoden 2014 vuoden lopussa. Yhdistys hoitaa lähivaruskuntien ns. metsäkeikkojen kanttiinitarjoilut. Yksi aktiivisista sotilaskotisisarista on Lahden seniori Ulla Thil.


7 kuvaa
Kuvia Lapinmäen purkutyömaalta
Raimo Nordsten ja Kaj Jåfs ovat lähettäneet kuvia Lapinmäen purkutyömaalta. Uudet asuintalot pitäisivät olla valmiina vuonna 2022.
10 kuvaa
Kuvia seniorien joululounaalta 15.12.2017
Pohjolan, OPKn ja Helsingin Osuuspankin senioreilla oli jälleen yhteinen joululounas Vallilassa. Paikalle oli tullut lähes 400 senioria, joista noin 100 oli Pohjolan senioreita. Glögin nauttimisen jälkeen kuunneltiin OPn johtaja Heini Dahlströmin puheenvuoro aiheesta osuuspankin uusi olemus. Tämän jälkeen esiintyi Trio Barone. Esityksen jälkeen siirryttiin ruokalaan nauttimaan perinteisestä joululounaasta.
24 kuvaa
Tuusulanjärven kierros 27.9.2017
Pohjolan seniorien syysretki tehtiin Tuusulanjärven rantatien varrella olevaan taiteilijayhteisöön. Kävimme tutustumassa Ainolaan, Halosenniemeen ja Lottamuseoon.Kävimme nauttimassa lounaan Krapihovissa. Kaunis syyssää suosi kerrankin retkeläisiä. Mainio oppaamme Mari Anthoni kertoi taiteilijayhteisön, jonka tunnetuimpia jäseniä olivat Jean Sibelius, Pekka Halonen, Eero Järnefelt, Juhani Aho ja Eino Leino,värikkäästä elämästä. Saimme kuulla myös mielnkiintoisia tarinoita taiteilijayhteisön naisista eli Aino Sibeliuksesta, Maija Halosesta, Venny Soldan-Brofeltistä,Tilly Brofeltistä, Elisabeth Järnefeltistä, Saimi Järnefeltistä ja Martta Wendeliinistä. Lisäksi saimme vielä kuulla alueen muista kiinnostavista kohteista, kuten Aholasta, Erkkolasta, Aleksis Kiven kuolinmökistä, Taidemuseo Martta Wendelinistä sekä Onnelasta.
35 kuvaa
Kesäkuvia Kuopiosta
Pohjolan eläkeläiset kuukausittaisella kahvitapaamisella Kuopion torilla.
4 kuvaa
Seniorien Pärnun matka 8.-10.5.2017
Pohjolan seniorien Pänun matkaan osallistui 38 senioria. Lisäksi matkanvetäjinä olivat mukana OPn edustajat Katriina Tala ja Kukka-Maaria Palojoki. Matkustimme M/S Finlandialla Tallinnaan, jossa meitä oli vastassa suomenkielinen opas Rita Tammelan. Jatkoimme bussilla kohti Pärnua. Matkalla pysähdyimme Eskon maatilalla, jossa isäntäväki kertoi maataloudesta omalla maatilalla ja Virossa yleensä. Maatilalla valmistettiin mm. juustoa. Nautimme tilalla lounaan ja jatkoimme sitten matkaa kohti Pärnua. Kaupunkikierroksen jälkeen majoituimme Strand Spa & Conference hotelliin. Hotellissa söimme yhteisen illallisen.
Seuraavana päivänä lähdimme päiväretkelle Viljandiin. Tutustuimme ensin Olustveren kartanoon, johon kuului jugendtyylinen päärakennus, punatiilinen karjapiha meijärineen sekä viinatehdas ja aitta. Söimme myös lounaan kartanossa. Sitten jatkoimme Viljandin kaupunkiin, jossa tutustuimme Liivinmaan ritarikunnan linnoituksen raunioihin. Palattuamme Pärnuun söimme illallisen Postipoissin ravintolassa.
Keskiviikkona tutustuimme vielä Pärnun keskustaan ja söimme lounaan Edelweis-ravintolassa. Bussi kuljetti sitten meidät takaisin Tallinnaan, jossa odotti meitä kotimatka M/S Finlandialla. Matka onnistui hyvin, eikä kolea lähes talvinen sää haitannut iloisia matkalaisia.

67 kuvaa
Pohjolan seniorien vuosikokous 2017
Pohjollan seniorien perinteinen vuosikokous pidettiin 24.4.2017 nyt jo toisen kerran OPn pääkonttorin tiloissa.
Paikalle oli tullut runsaat sata senioria. Osa myös maakunnista. Tervetuliaismaljan jälkeen mentiin kuuntelemaan auditorioon OPn korvauspalvelun liiketoiminnan johtajan Antti Huhtalan esitystä OPn korvaustoiminnan kehitysnäkymistä. Sen jälkeen pidettiin vuosikokous, jossa entinen hallitus sai valtuudet jatkaa, kuin myös entinen puheenjohtaja Jouko Aaltonen. OPn edustajina seniorien hallituksessa jatkavat Katriina Tala ja Kukka-Maaria Palojoki. Kokouksen jälkeen siirryttiin kuulemaan Canto d'Oro kuoron esittämiä musikaalisävelmiä. Sitten nautittiin erinomainen Buffet-illallinen ja tietysti muisteliin menneitä. Kuva-albumissa on kuvia illan tapahtumista ja osanottajista.

25 kuvaa
Turun seniorien Piknik 2017
Turun seniorit tekivät perinteisen laivaristeilyn Ahvenanmaalle.
5 kuvaa
Teatteriretki Lahteen 3.2.2017
30 teatterin ystävää osallistui Lahden teatteriretkelle. Kaikille varmasti tuttu Jotunin Miehen kylkiluu hauskutti teatterissa ja kulinaarinen nautinto saatiin historiallisella Hennalan upseerikerholla.
Tälle matkalle oli mahdollisuus osallistumiseen myös sellaisilla pohjolalaisilla jotka eivät ole Pohjolan senioreita.

17 kuvaa
Lahden seniorien joululounas
Kuvia lahden seniorien joululounaalta.
8 kuvaa
Kuvia seniorien joululounaalta 5.12.2016 Vallilassa
Pohjolan, OPKn ja Helsingin Osuuspankin senioreilla oli toisen kerran yhteinen joululounas Vallilassa. . Seniorit toivotti tervetulleeksi Harri Nummela ja musiikkiesityksestä vastasi Mika Ikonen.
19 kuvaa
Espoon kartanot 26.10.2016
Seniorien omatoimatkalla tutustuttiin tänä syksynä Espoon kartanoihin. Matkalle osallistui 39 senioria. Anna-Liisa oli jälleen huolehtinut järjestelyistä kokemuksella . Ensimmäinen kohde oli Espoon kartano, minkä jälkeen söimme lounasta Oittaan kartanossa. Päiväkahvit nautimme Backbyn kartanossa, nykyisessä Kaisankodissa. Tämän jälkeen matka suuntautui Träskändan kartanopuistoon. Viimeinen pysähdyskohde oli Sinebrykoffin huvila Karhusaaressa. Päivän aikana saimme paljon tietoa ja kuulimme mielenkiintoisia tarinoita Espoon menneisyydestä. Asiantuntevana oppaana toimi Mari Anthoni Manoris oy:stä.
40 kuvaa
Budapestin matka 16-18.5.2016
Pohjolan seniorien Budapestin matkalle osallistui 38 senioria. Lisäksi matkanjohtajina toimivat jälleen kiitettävästi OPn edustajat Katriina Tala ja Kukka-Maaria Palojoki. Onnistuneen matkan takasi myös mainio paikallinen oppaamme. Hotellimme sijaitsi aivan kaupungin keskustassa, josta oli lyhyt matka kävelykadulle ja muihin keskusta kohteisiin. Aloitimme Budapestiin tutustumisen kaupunkikierroksella, jolloin kävimme myös Budan puolella, josta oli upeat näkymät yli kaupungin. Teimme opastettuja retkiä mm. Parlamenttitaloon, Pyhän Tapanin basilikaa ja Sissin palatsiin Gödöllöön. Albumissa on Rauni Partasen ottamin kuvia matkalta.
56 kuvaa
Kuvia Pohjolan seniorien vuosikokouksesta Vallilassa 19.4.2016
Pohjolan seniorien perinteinen vuosikokous ja muisteloiden ilta pidettiin 19.4.2016 OPn pääkonttorissa Vallilassa. Paikalle oli saapunut noin 100 senioria. Illan ohjelma alkoi tervetuliasmaljan jälkeen aulassa kuoroesityksellä. Seuraavaksi siirryttiin auditorioon, jossa pidettiin varsinainen vuosikokous. Kokouksessa valittiin yksimielisesti Pohjolan seniorien puheenjohtajaksi edelleen Jouko Aaltonen. Samoin myös entinen hallitus valittiin jatkamaan. Auditoriossa puhuivat myös OP-Vakuutuksen toimitusjohtaja Olli Lehtilä ja Omasairaalan toimitusjohtaja Harri Aho. Puheiden jälkeen siirryttiin takaisin aulaan nauttimaan iltapalasta sekä muistelemaan menneitä.
18 kuvaa
Kuvia turkulaisten senioriristeilyltä 2016
Muutama kuva Turun seniorien perinteiseltä risteilyltä.
2 kuvaa
Pohjolan Tampereen seniorien Joululounas 17.12.2015
Kuvia Pohjolan Tampereen seniorien joululounaalta. Tilaisuuden järjesti Lasse Litma. Kuvat otti Heikki Mäkelä.
8 kuvaa
Kuvia Joululounaalta Vallilassa 8.12.2015
Pohjolan , OPKn ja Helsingin Osuuspankin seniorien yhteinen joululounas järjestettiin 8.12.2015 OPn pääkonttorin uusissa tiloissa Vallilassa.Paikalla oli yhteensä noin 500 senioria, joista Pohjolan senioreita oli noin 200. Tässä albumissa on kuvia tilaisuudesta.
25 kuvaa
Kuvia Hämeenlinnan retkestä 30.10.2015
Pohjolan seniorien syysretki suuntautui Hämeenlinnaan kaupunginteatteriin, jossa esitettiin musikaali Kalle Aaltonen. Matkalla poikkesimme Iittalan lasimuseossa ja nautimme lounaan Hämeenlinnassa ravintola Piparkakkutalossa. Retkeen osallistui runsaat 30 senioria.
14 kuvaa
Kuvia turkulaisten kastetilaisuudesta 3.6.2015
KUVIA TURKULAISTEN KASTETILAISUUDESTA TALLINK-SILJALLA

Kesäkuun alussa teimme perinteisin Piknik-risteilyn Maarianhaminaan 25 seniorin ja ex-seniorin kanssa.
Tällä kertaa saimme joukkoomme neljä uutta ex- Pohjolalaista, joiden muutaman vuoden työrupeama oli OPssa päättynyt eläköitymiseen. Todella mukavia ja tervetulleita "paluumuuttajia" (Jokke)

10 kuvaa
Pohjolan seniorien kevätmatka Pietariin 18.-20.5.2015
Pohjolan seniorit tekivät kevätmatkan Pietariin 18.- 20.5.2015, tällä kertaa Allegro-junalla. Matkalle osallistui 30 senioria. Hotellimme oli Ibis St. Petersburg Centre, Ligovsky Prospektin varrella lyhyen kävelymatkan päässä Nevsky Prospektilta. Kaupunkikiertoajelun ja yhteisten lounaiden lisäksi matkaohjelmaan kuului vierailu ruhtinas Jusupovin palatsissa sekä illanvietto Troika-ravintolassa.
46 kuvaa
Pohjolan seniorien vuosikokous Lapinmäentiellä 23.3.2015
Pohjolan seniorien vuosikokous pidettiin viimeistä kertaa Lapinmäentiellä 23.3.2015. Paikalla oli yli 200 senioria. Ilta sujui perinteisen kaavan mukaan. Ensin pidettiin vuosikokous, sitten ohjelmassa oli teatteriesitys ja lopuksi nautittiin iltapala ja muisteltiin menneitä. Ohessa kuvia illasta.
25 kuvaa
Pohjolan seniorien joululounas Lapinmäentiellä 18.12.2014
Perinteinen Pohjolan seniorien joululounas pidettiin 18.12.2014 viimeistä kertaa Lapinmäentiellä. Paikalla oli 195 senioria.
27 kuvaa
Lahden seniorien joululounas 16.12.2014
Aluejohtaja Mikko Lempiäinen tarjosi 16.12. Lahdessa Wanhassa Walimossa joululounaan
Pohjolan senioreille. Mukana oli 19 senioria. Kuvia tilaisuudesta lähetti Rauni Partanen.

7 kuvaa
Sotiemme veteraanien muistotilaisuus Lapinmäentiellä 27.11.2014
Tapahtuma alkoi jatkosodan ratkaisutaisteluja kuvaavilla elokuvaesityksillä Pienessä Auditoriossa. Tämän jälkeen kunnioitettiin Pohjolan ja Suomi-yhtiöiden palveluksessa olleiden sodissamme kaatuneiden muistoa toisen kerroksen muistotaulun luona pienimuotoisessa tilaisuudessa. Paikalla oli sotaveteraanikillan jäseniä sekä Pohjolan senioreita.
9 kuvaa
Turkulaiset Pasilassa Maikkarin vieraina 6.10.2014
Junalla puksutimme tällä kertaa ilman ongelmia Pasilan asemalle, jossa Kovasen kiilloitettu tilataksi odotti meitä 13 innokasta matkalaista.
Maittavan lounaan jälkeen pääsimme tutustumaan Raila Tulivuoren tyttären Marikan opastuksella Maikkarin saloihin ja ohjelmien tekoon. Tapasimme lukuisia tuttuja ihmisiä, mutta jostain ihmeen syystä he eivät tunteneet meitä, vaikka ovat olleet olohuoneissamme lähes joka ilta. Matka huipentui Hyvät ja Huonot Uutiset -nauhoitukseen. Todella taas yksi antoisa ja hieno reissu. Leppoisaa yhdessäoloa.

Jokke

12 kuvaa
Seniorien omatoimiretki Tallinnaan 21-22.10.2014
Pohjolan 39 senioria tekivät omatoimiretken Tallinnaan 21-22.10.2014. Marita Tammi ja Anna-Liisa Maanonen olivat hoitaneet retken järjestelyt ansiokkaasti. Ohjelmaan kuului illallinen Raatihuoneen torilla sijaitsevassa ravintola Maikrahvissa, yöpyminen Hotelli Tallink Cityssä ja opastettu kierros Kumussa seuraavana päivänä.
34 kuvaa
Seniorien Berliininmatka 12-14.5.2014
Pohjolan seniorit tekivät matkan Berliiniin 12.-14.5.2014. Matkalle osallistui 34 senioria ja uudet Pohjolan yhdyshenkilöt Katriina Tala ja Kukka-Maaria Palojoki. Albumin kuvat täydentävät Veikko Pelanderin matkakertomusta, joka on luettavissa uutis-sivuilta.
86 kuvaa
Turkulaiset Tampereella 29.3.2014
Turkulaiset saapuivat aurinkoisena lauantaiaamuna 29.3 klo 11 Tampereen
rautatieasemalle. Josta matka jatkui reippaasti yhtä pysäkkiä lukuunottamatta
Hämeenpuistoon Leninin Museoon. Ensin tietysti poikkessimme poistamassa katupölyt
kurkusta Teatteri Pubissa. Lenin museo oli pian katsottu ja pääsimme nauttimaan
Työväen Teatterin kellariteatteriin kahvia ja kanasalattia. Teatteriesitys oli Sirkku Peltolan
kirjoittama Ihmisellinen mies joka oli kaikkien mielestä hyvä ja koskettava esitys.
Sitten olikin jo kova nälkä ja jano jota menimme sammuttamaan Ravintola Franklyiin.
Juttua riitti eikä Turku/Tampere akselilla ollut mitään ristiriitoja vaan suunnittelemme
jatkoa Turkuun.
Pirkko Pessinen

13 kuvaa
Kuvia Pohjolan seniorien vuosikokouksesta ja muisteloiden illasta 20.3.2014
Perinteinen Pohjolan seniorien vuosikokous ja muisteloiden ilta pidettiin 20.3.2014 Lapinmäentiellä. Paikalla oli runsas 160 senioria. Tällä kertaa PoGo:n näytelmäkerho esitti näytelmän nimeltä "Ilmasta rahaa". Illan päätteeksi nautittiin iltapalaa ruokasalissa. Kansiossa on kuvia tapahtumasta.
97 kuvaa
Joululounas Lapinmäentiellä 19.12.2013
Pohjolan seniorit nauttivat perinteisen joululounaan Lapinmäentiellä 19.12.2013. Paikalle oli tullut noin 180 senioria. Ohjelma noudatteli perinteistä kaavaa. Ensin siemailtiin jouluglögi vihreässä aulassa ja vaihdettiin samalla kuulumisia. Sitten siirryttiin ruokasaliin syömään joululounas. Lopuksi palattiin vihreään aulaan kuulemaan kuoron sekä Mika Ikosen esittämiä joululauluja, toimitusjohtajan puhetta ja kappalainen Jouni Hartikaisen tervehdystä. Albumissa on kuvia ko. tilaisuudesta.
26 kuvaa
Päijät-Hämeen seniorit Joululounaalla 17.12.2013.
Kuvia Päijät-Hämeen seniorien Joululounaalta 17.12.2013. Kuvat lähetti Rauni Partanen.
5 kuvaa
Turun seniorien Joululounas 2013
Kuvia Turun seniorien Joululounaalta, johon osallistui peräti 25 senioria.
10 kuvaa
Senioritapaaminen Kouvolassa 27.11.2013
Muutamia kuvia Kymenlaakson ja Päijät-Hämeen seniorien lounastapaamisesta
Kouvolassa 27.11.2013.

18 kuvaa
Tallinnan omatoimiretki 6-7.11.2013
Pohjolan seniorit tekivät Tallinnaan ns. omatoimiretken 6-7.11.2013. Retkeen osallistui 40 senioria. Kuva-albumissa Raunin ja Sirkun ottamia kuvia ko. retkeltä
32 kuvaa
Haapsalun retki 28-30.5.2013
Pohjolan 40 senioria tekivät kolmipäiväisen retken Viroon, Haapsaluun ja Hiidenmaalle toukokuun lopussa. Retki oli jälleen onnistunut ja retkeläiset saivat aimo annoksen Viron kulttuuria erinomaisen oppaamme Jaanika Kullerkuppin ansiosta. Tässä kuva-albumissa on kuvia retkestä.
57 kuvaa
Kuvia seniorien vuosikokouksesta ja muisteloiden illasta 19.3.2013
Pohjolan seniorien vuosikokous pidettin 19.3.2013 Lapinmäentien auditoriossa. Paikalla oli noin 180 senioria. Kokouksen jälkeen Pohjolan teatterikerho POGO esitti Mauri Levomäen kirjoittaman hauskan näytelmän "Hillabaari". Näytelmän jälkeen siirryttiin vihreään aulaan muistelemaan menneitä. Albumissa on kuvia tapahtumasta.
23 kuvaa
Lahden teatteriretken kuvasatoa 15.2.2013
20 kuvaa
Seniorien Joululounas 2012 Lapinmäentiellä
Pohjolan seniorit nauttivat joululounasta torstaina 20.12.12 Lapinmäentiellä. Paikalla oli runsaat 150 senioria. Lounaan jälkeen osa senioreista kävi tutustumassa Omasairaalaan, joka aloittaa toimintansa vuodenvaihteen jälkeen Pohjolan entisessä autotalossa Pikku-Huopalahdessa.
25 kuvaa
Syysretki Helsingissä 26.10.2012
Pohjolan seniorit tekivät varsin kulttuuripitoisen syysretken Helsinkiin 26.10.2012. Retkeen osallistuivat 41 senioria. Retki alkoi Mannerheimmuseosta jatkuen Lapinmäentielle, jossa mm. syötiin lounasta. Seuraavaksi mentiin tutustumaan Musiikkitaloon, josta vielä jatkettiin Tamminiemeen. Retki päättyi Avoimet Ovet teatterissa esitettyyn "Raudanluja rakkaus" näytelmään.Tässä kansiossa on kuvia retkestä.
35 kuvaa
Turun Seniorit Salossa elokuussa 2012
Turun Seniorit kävivät 9.8 Salossa tapaamassa paikallisia senioreita. Salon torilla kulttuurista piti huolen Pekka Niskan pojat ja hauskaa oli.
2 kuvaa
Seniorien lounastapaaminen Porissa 28.5.2012
6 kuvaa
Seniorit Krakovassa 6.5-10.5.2012
Pohjolan seniorit tekivät onnistuneen kevätmatkan Krakovaan. Seuraavassa kuva-albumissa on kuvia matkalta, jossa tehtiin myös retket Auschwitzin keskitysleireihin, Wieliczkan suolakaivokseen ja Zakopaneen. (Zakopanen retkestä ei ole kuvia.) Matkalle osallistui 43 senioria.
72 kuvaa
Seniorien vuosikokous 27.3.2012
Pohjolan seniorien perinteinen vuosikokous ja teatteri-ilta pidettiin 27.3.2012. Senioreita oli saapunut paikalle yli 200. Vuosikokouksessa Olavi Kauppila valittiin jatkamaan puheenjohtajana ja myös hallitus sai jatkon samassa kokoonpanossa. Eva Valkama piti puheen lähestyvästä omasta senioriajasta. POKO-teatteri esitti riemukkaan farssikomedian "kahen akan loukussa". Ilta päättyi iltapalaan ruokasalissa. Seniorit saivat taas viettää viihtyisän illan hyvän ohjelman, hyvän tarjoilun ja erityisesti hyvien ystävien kanssa. Siitä kiitos yhtiölle ja järjestäjille. Tässä kansiossa on kuvia tapahtumasta.
36 kuvaa
Seniorien Joululounas 21.12.2011
Pohjolan seniorien perinteinen joululounas pidettiin 21.12.2012 Lapinmäentiellä. Paikalla oli lähes 190 senioria. Glögi nautittiin Vihreässä aulassa. Sitten siirryttiin ruokalaan jouluruokien pariin. Lopuksi kuuntelimme toimitusjohtajan Jouko Pölösen puheen, sekä joulun sanomaa, että Pohjolan kuoron ja Mika Ikosen esittämiä jouluisia lauluja. Kansiossa on muutama kuva tapahtumasta.
14 kuvaa
Seniorien tapaaminen Kouvolassa
Kymenlaaksolaiset ja päijäthämäläiset tapasivat!

Huomattavan helposti saatiin pikaisesti syntyneellä idealla
kokoon 17 pohjolalaista senioria yhteiseen tapaamiseen
Kouvolaan.
Kaikkia kutsu ei tavoittanut, koska sähköpostiosoitteisto
on vielä aika vaatimaton, joten Kaakkoisen alueen seniorit,
ilmoittaisitteko sähköpostiosoitteenne alueen yhteyshenkilölle
Ullalle (ulla.thil@gmail.com) niin saamme seuraavaan
tapaamiseen tiedon kaikille alueen senioreille.
Meillä oli oikein mukava iltapäivähetki Ravintola Vintissä
hauskojen muisteluiden merkeissä.

7 kuvaa
Seniorien "satunnaisia kuvia"
Tähän kansioon on viety seniorien lähettämiä "satunnaisia kuvia".
6 kuvaa
Seniorien Kotkan Retki 20.10.11
Iäkkääseen ja samalla historialliseen ,132 -vuotiaaseen merikaupunki Kotkaan lähti tutustumaan 55 reipasta ja matkailuinnokasta Pohjolan senioria. Tähän albumiin on kerätty kuvia onnistuneesta retkipäivästä.
38 kuvaa
Tampereen seniorien syysretki 2011 Tyvien kesäpaikalle
Laitan muutaman kuvan Tampereelta, kun vietimme syksyn avajaisia Tyvien kauniilla kesäpaikalla.
Vietimme päivää 14.9 kuukausi tapaamisen merkeissä.
Meitä oli 12 henkilöä mukana ja lähdimme matkaan klo 12.00 ja palasimme klo 20.30.
Tuuli ja Jaakko tarjosi meille herkullista lohikeittoa kera raikkaiden juomien.
Iltapalaksi nautimme maukasta piirakkaa.
Kyseessä oleva rakennus on rakennettu n.vuonna 1903 joka on ollut aikanaan sairaala.
Jaakon isä on ostanut sen 1958 ja nyt sitä on peruskorjattu 3-4 vuotta.
Kauniiksi olivat rakennuksen ja sisustuksen laittaneet.

terv. Pirkko Pessinen

9 kuvaa
Turun seniorit elokuussa 2011 Salossa
Kuvia Turun seniorien elokuisesta junaretkestä Salon maankuululle iltatorille.
5 kuvaa
Seniorien Pietarin matka 16-19.5.2011
Kuvia Pohjolan seniorien Pietarin matkalta 16-19.5.2011. Retkellä oli mukana 42 senioria. Retki tehtiin venäläisellä Princess Marie laivalla. Lisäksi Yksi yö vietettiin Moskova hotellissa.
71 kuvaa
Seniorien vuosikokous 5.4.2011
Pohjolan seniorien perinteinen vuosikokous pidettiin 5.4.2011 Lapinmäentiellä. Vuosikouksen jälkeen POGO-teatteri esitti näytelmän "Matkalla Joensuuhun". Tämän jälkeen nautittiin iltapala juomineen. Tilaisuuteen osallistui noin 200 Pohjolan senioria. Kansiossa on kuvia mukavasta illasta.
19 kuvaa
Karhunkämmen naftaliiniin
2 kuvaa
Seniorien joululounas Lapinmäentiellä 2010
Perinteinen seniorien joululounas nautittiin taas Lapinmäentiellä 22.12.2010. Tilaisuudessa oli noin 120 senioria paikalla. Ohessa muutamia kuvia lounaalta.
10 kuvaa
Seniorit Turussa 14.10.10
Anna-Liisa Maanonen ja Jouko Aaltonen räätälöivät senioreille erinomaisen mukavan ja mielenkiintoisen Turun päiväretken ohjelman. Saimme kuulla Förin Äijän alias Markku Heikkilän hauskoja juttuja Turusta ja tietysti tamperelaisista. Turun Linnan, Tuomiokirkon ja Aboa Vetuksen opastetut kierrokset vahvistivat meidä Turun historian tietämystä lisättynä Linnateatterin "Mielettömällä Turun historialla".
36 kuvaa
Seniorit Prahassa 17.-20.5.2010
35 kuvaa
Seniorien vuosikokous 15.4.2010
Kuvia Pohjolan seniorien vuosikokouksesta, POKO:n teatteriesityksestä sekä illanistujaisesta
26 kuvaa
Seniorien Tampereen retki 29.10.09
Pohjolan seniorit kävivät päivän retkellä Tampereella. Tiivis ja onnistunut ohjelma alkoi Museokeskus Vapriikista päättyen illalla Ulla Tapanisen hauskaan Lava-ammunta show-esitykseen. Albumiin on koottu kuvia retkipäivästä.
28 kuvaa
Seniorien Ahvenanmaanretki 2-4.6.2009
Pohjolan seniorit tekivät perinteisen kevätretken tällä kertaa Ahvenanmaalle. Matka alkoi Helsingistä Bussilla 2.6.2009 klo 7. Menomatka tehtiin Vuosnaisten kautta lautoilla Kumlingeen, jossa yövyttiin. Seuraavana päivänä jatkettiin lautoilla Ahvenanmaan pääsaarelle. Paluumatka tehtiin yöpymisen jälkeen VikingLinen Isabellalla takaisin Turkuun, josta jatkettiin Helsinkiin bussilla. Kuvakansiosta löytyy kuvia matkan varrelta.
39 kuvaa
Joululounas Lapinmäentiellä
Perinteinen Pohjolan seniorien joululounas nautittiin Lapinmäentiellä 22.12.09.
3 kuvaa
Seniorit Vanajanlinnassa syksyllä 2008
5 kuvaa
Kevään 2008 Valamon retki
27 kuvaa