Tällaista elämä on...

Elettiin maaliskuun 15. päivää kun maamme hallitukselta tuli linjaukset ja ohjeet miten meidän kansalaisten on toimittava koronakriisin aiheuttamissa poikkeusoloissa. Toimintaohjeena mm yli 70- vuotiaat velvoitetaan olemaan karanteenia vastaavissa oloissa ja välttämään kontakteja muiden ihmisten kanssa. Yli seitsemänkymppisiä henkilöitä on Suomessa yli 800.000 ja uskon meidän Pohjolan senioreidenkin keski-iän olevan reilusti yli 70v. Myös julkiset kokoontumiset rajoitettiin kymmeneen henkilöön. Tästä pitkästä johdatuksesta päästään varsinaiseen asiaan eli jo valmisteluvaiheessa ollut vuosikokous jouduttiin peruuttamaan. Pidetäänkö vuosikokousta tänä vuonna ollenkaan, on vielä kysymysmerkkinä, sama koskee myös omatoimiretkeä syksyllä. Näistä saat tietoa, kun asiat tarkentuvat kotisivuilta.

Tätä kirjoittaessani meidän pitäisi juuri nyt hypätä Gdanskin koneeseen, mutta pieleen meni sekin matkustusrajoitusten takia ja hyvä näin. Uskon koronakriisin aiheuttaneen monelle myös matkustusinnon laantumista. Matka saatiin nopeasti buukattua täyteen, joten yritetään ensi vuonna, tilanteen salliessa samaa uudelleen.

Nyt aletaan parhaillaan koronarajoituksia asteittain purkaa, sekin on hyvä asia, päästäisiin viettämään lähes normaalin tuntuista elämää vaikka ”kahden metrin Suomessa” eli muistetaan turvavälit. Uskon että rauhallisuus ja vastuullisuus palkitaan tuon pirullisen viruksen torjunnassa.

Hymyile, ilo tarttuu kauempaakin

Hyvää kevättä ja kesää Pohjolan senioreille

Jokke