HYVÄÄ ALKANUTTA VUOTTA 2019

PALATAAN KUITENKIN HETKEKSI VIELÄ MUISTELEMAAN VIIME VUOTTA. VUOSI OLI TOIMMINALTAAN HYVIN PERINTEINEN. VUOSIKOKOUS, KEVÄT- JA SYYSRETKET, VUODEN VIIMEISENÄ TAPAHTUMA OLI JOULUATERIAT ERI ALUEISSA JA KONTTOREISSA. MITÄÄN ALUEJAKOJA EI KENTÄLLÄ ENÄÄ TAIDA OLLA, MUTTA KÄYTETÄÄN NYT TÄTÄ NIMITYSTÄ SENIORIOIKEUDELLA. PÄÄKÄUPUNKISEUDULLA JOULUATERIALLE OSALLISTUI 390 ELÄKELÄISTÄ, JOSTA POHJOLAN SENIOREIDEN OSUUS OLI VARSIN KIITETTÄVÄ 115 SENIORIA. JYVÄSKYLÄSSÄ ATERIALLE OSALLISTUI 17 JA TURUSSA 27, NÄMÄ LUVUT OVAT MINULLA TIEDOSSA. TILAISUUKSIA ON JÄRJESTETTY LUKUISILLA PAIKKAKUNNILLA YMPÄRI MAATA. KIITOKSEN MAITTAVASTA ATERIASTA JA YHDESSÄOLOSTA ANSAITSEVAT OP VAKUUTUS, PAIKALLISET OSUUSPANKIT JA KOKO OP RYHMÄ.

MUISTATTEKO MITÄ TAPAHTUI 50 VUOTTA SITTEN. SILLOIN KESKIOLUT VAPAUTUI KAUPPOIHIN. VUODEN ENSIMMÄISEN PÄIVÄN ILTAAN MENNESSÄ OLI TURKULAISEN PANIMON PORTISTA LÄHTENYT JO YLI 200 AUTOLLISTA AURAN VAALEAA OLUTTA. ERÄS BAARINPITÄJÄ KOMMENTOI ” OI ÄLKÄÄ KYSYKÖ, KUINKA MONTA PULLOA OLEN MYYNYT OLUTTA. EN OSAA ENÄÄ LASKEA, MUTTA SEN TIEDÄN, ETTEI TUNNIN AIKANA OLE MYYTY KUIN KOLME KUPPIA KAHVIA”. TÄLLAISET OLIVAT TUNNELMAT VUODEN ENSIMMÄISENÄ PÄIVÄNÄ TURKULAISESSA KAHVIBAARISSA.

VUOSI 2019 TUO TULLESSAAN MUUTAMIA MUUTOKSIA, JOISTA NÄIN POHJOLAN SENIORIN NÄKÖVINKKELISTÄ ON MIELUISIN, OP VAKUUTUKSEN NIMI MUUTTUU POHJOLA VAKUUTUS OY:SI KEVÄÄN AIKANA. POHJOLA KUULUU EDELLEEN 10 TUNNETUIMMAN BRÄNDIN JOUKKOON, JOTEN NIMEN MUUTOS TUNTUU HYVINKIN LOOGISELTA. NIMI POHJOLA ON JO VUODELTA 1891 PALOVAKUUTUSOSAKEYHTIÖ POHJOLA JA VARMASTI OLLUT ALANSA TUNNETUIN BRÄNDI. TYÖELÄKKEEN MAKSAJA MUUTTUU MONELLA OP RYHMÄN ELÄKELÄISELLÄ VUODENVAIHTEESSA, KUN OP-ELÄKEKASSA TEKEE VASTUUNSIIRRON ILMARISELLE. SIIROSSA ON MENOSSA SIIRTYMÄKAUSI VUODEN 2020 LOPPUUN, JOLLOIN KAIKKIEN ELÄKKEET OVAT SIIRTYNEET ILMARISEN HOIDETTAVAKSI. VUODEN ALUSSA ELÄKKEITÄ NOSTETTIIN 1,45%, JOSTA AINAKIN OSALTANI SUURIMMAN NAUTINNON SAI VEROTTAJA. VUOSIKOKOUS ON VANHAN TAVAN MUKAAN HUHTIKUUN LOPPUPUOLELLA TOIVOTTAVASTI VALLILASSA. TÄMÄ ON LASKUJENI MUKAAN SEINIORITOIMINTAMME 55 VUOSI.

HALLITUKSESSA ON 1-2 PAIKAN VAJAUS JA NYKYISILLÄKIN HALLITUKSEN JÄSENILLÄ TUNTUU OLEVAN VAIHTOHALUKKUUTTA, JOTEN OLKAA AKTIIVISIA JA TULKAA MUKAAN HALLITUSTOIMINTAAN, EI TÄMÄ NIIN HAUDANVAKAVAA HOMMAA OLE. KEVÄÄN RETKESTÄ TIEDOTAAN HETI KUN JÄRJESTELYT ON SAATU VALMIIKSI.

KOHTI VALOISAMPIA AIKOJA

JOKKE