Kesä yllätti luonnon

Näin kesä yllätti myös meidät Pohjolan seniorit. Olemme saaneet nauttia ainutlaatuisesta keväästä lähes koko toukokuun ajan. Tänään mitattiin toukokuun 13. hellepäivä, joten suurella syyllä voidaan todeta kesän alkaneen poikkeuksellisesti jo toukokuussa. Ilta-sananomien Yrjö kuitenkin ennustaa jatkossa sadetta ja kylmää. Ennusteensa hän tekee muurahaisista, pilvistä ja kärpäsen takapuolesta, näin ne sääprofeetat.

Vähän historiaa. Eläkeläisjaostomme (Pohjolan seniorit) perustettiin 21.5.1964. Toimitusjohtaja Angervo pyysi johtajaa Toivo Jaatista kutsumaan
eläkkeelle olevat koolle ja ”tiedustelemaan, olivatko he halukkaita perustamaan kerhon yhteyteen oman jaoksen, jonka tarkoituksena olisi ennen kaikkea vanhuuseläkkeellä olevien, entisten kerhon jäsenten viihdyttäminen”. Kymmenessä vuodessa jäsenmäärä oli kasvanut 260:een.
Tällä hetkellä jäsenmäärämme on n. 1400. Uusia jäseniä joukkoomme toivomme saavamme OP Vakuutuksesta eläköityvistä ihmisistä. Tässä toivon aktiivisuutta meiltä kaikilta senioreilta, jotta OP vakuutuslaiset saavat tiedon senioritoiminnastamme, näin varmistamme myös senioritointamme jatkuvuuden. Kotisivumme on tärkeä ja ainoa paikka, josta infoa meistä löytyy. Hallitus uskoo OP Vakuutuksessa työskentelevän satoja ihmisiä, joiden sydän sykkii edelleen Pohjolalle.

Onnistunut kevätretki suuntautui tänä vuonna Vilnaan. Innokkaita senioreita matkalla oli 31, sekä Katriina ja Kukka-Maaria, joiden harteille oli sälytetty matkan käytännön onnistuminen. Taas kerran he onnistuivat täydellisesti, suurkiitos heille. Laineen Markku laittaa matkakuvat sepustuksineen kotisivulle.

Pieni vinkki syysretkestä. Tänä vuonna retkikohteeksi on alustavasti suunniteltu Suomen ensimmäistä pääkaupunkiaTurkua ja matkan ajankohdaksi syyskuun loppua. Tieteen, taiteen ja kulttuurin lisäksi ohjelmaan kuuluu myös pari tuntia kestävä lounasristeily Aurajoelta Airiston ulapan alkupäähän ja takaisin. Retki on ns. omatoimiretki, johon voivat osallistua kaikki Pohjolalaiset, riippumatta siitä, onko seniori vai ei.

Leppoisia kesätuulia kaikille, nähdään viimeistään Turussa

Jokke