Uuden ajan edessä


Kukapa meistä olisi viime vuoden tähän aikaan uskonut, miten koronapandemia muuttaa meidän tekemisiämme, niin töiden, harrastusten kuin jokapäiväisten askareittemme osalta. Ehkä uskallan vastata kaikkien puolesta; ei kukaan. Näihin aikoihin vuosi sitten kehotettiin meitä kaikkia yli 70- vuotiaita olemaan vapaaehtoisessa karanteenissa kotona ja kehotus on edelleen voimassa. Turhat ostosreissut, lomamatkat, teatterit, ystävien tapaamiset, yhdistysten kokoukset………. ovat jääneet tekemättä.

On se aika vuodesta, jolloin vuosikokousvalmistelut alkaisivat olla jo finaalissa, mutta toisin tässä on käymässä jo toinen vuosi peräkkäin, vuosikokousta ei koronan takia voida järjestää. Koronatilanne eri variaatioineen pahenee yhä, joten yhteiset tapaamiset, myös kevään retki siirtyvät ”sitku”-aikaan, jonka pituutta on tässä vaiheessa mahdotonta ennustaa.

Nuorison jaksamisesta on kannettu aiheellisesti huolta. Tärkeät elämän taitepisteet uhkaavat jäädä heiltä kokonaan väliin. Mutta kyllä monet senioritkin ovat satunnaisissa kohtaamisissa kertoneet, että jaksaminen on välillä koetuksella. Rokotuksiakin, joiden toivottiin hiukan helpottavan elämää, on joutunut odottamaan puhelin kourassa viikkokaupalla. Sen suhteen näyttää nyt hieman valoisammalta, ainakin itse olen saanut rokotuskutsun ensi viikolle ja toivottavasti monen muukin osalta tilanne on vastaavanlainen.

Ikäviltä viesteiltäkään ei ole voinut välttyä vuoden aikana, muutama tuttu, toiminnassamme aktiivinen seniori on poistunut keskuudestamme, tietääkseni ei kuitenkaan koronan takia. Meitä senioreita on noin tuhat viisisataa, joten on luonnollista, että porukkaa harvenee pakostakin ajan mittaan. Toivonkin, että tieto senioritoiminnastamme tavoittaa äskettäin eläköityneet ja tulevat eläkeläiset. Viestikapula on meillä senioreilla. Mitään erillistä jäsenhakemusta ei tarvita, kuten yllättävän usea olettaa, jäsenyydeksi riittää eläköityminen Pohjolasta.

Sitku- aika Suomen maassa rauhoittuu, nähdään, iloitaan ja halitaan.

Valoisaa ja toivekasta kevään odotusta koronasta huolimatta.

Jokke 16.3.21