Tervetuloa Pohjolan Seniorien kotisivuille

 

SENIORIEN SYYSRETKI 18.10.2023

 

Syksyinen retkemme suuntautuu Lohjalle Alitalon viinitilalle, joka on keskisuuri uusmaalainen maatila. Osoite: Pietiläntie 138, 08800 Lohja. Viinitila on avattu yleisölle 1996, ja matkailu tilalla on vilkastunut vuosien saatossa. Lohjansaaren upea luonto, tilan viljavat pellot ja tuhansien omenapuiden metsät aivan pääkaupunkiseudun tuntumassa luovat unohtumattoman kokemuksen.

Viinimyymälästä saa tilan omia tuotteita kotiin viemisiksi tai vaikkapa tuliaisiksi. Tilalla viljellään omenaa ja valmistetaan erilaisia viinejä, viidereitä ja siidereitä. Vuosien saatossa yrittäjäpariskunta Sanna ja Marko Maula ovat kehittäneet useita uusia ja paikallisia tuotteita. Tuotteiden laatuun ja erilaisuuteen on panostettu. Kaikki tuotteet on tehty käsityönä Lohjansaaressa ja niihin on käytetty kotimaisia raaka-aineita.

Tilan omat nimikkotuotteet, Viiderit, on nousseet kovaan suosioon vuosien saatossa. Viiderit erottaa siidereistä siitä, että niiden valmistuksessa ei ole käytetty omenaa. Eli Viiderit ovat ”marjasiidereitä”. Siideriksi saa kutsua ainoastaan juomia, jotka ovat valmistettu omenasta. Valikoimasta löytyy myös perinteisiä omenasiidereitä, jotka on valmistettu oman tilan omenoista spontaanikäymisen avulla. Siiderit ovat suodatettuja.

Tila valmistaa useita erilaisia viinejä kuivasta makeaan (23 eri tuotetta), ja kaikkea siltä väliltä. Raaka-aineina viineissä tila käyttää omenan lisäksi vadelmaa, karviaista, puolukkaa sekä musta-, valko-, puna- ja viherherukkaa. Valikoimissa on myös muutama kuohuviini. Mustaherukkaviini Juhani voitti tilaviinikilpailun vuonna 2019.

Lähtö retkelle on klo 10.00 Helsingin keskustasta Kiasman tilausajopysäkiltä (olethan paikalla ajoissa) ja paluu samaan paikkaan noin klo 17.30. Ohjelma tilalla alkaa kello 11.30, jolloin viimeistään tapaamme myös suoraan tilalle tulleet.

Retkeemme sisältyy tilaesittely/opastettu kierros, viinin maistajaiset sis. 4x4 cl viinejä, viinitilan noutopöytä, joka sisältää leivät, kahvin ja omenapiirakan sekä ruokajuomana kaksi lasia viiniä ja veden. Viinin maistajaisviinit ja ruokaviinit ovat kaikki eri viinejä, joten pääsemme maistamaan kuutta eri viiniä. Kenties löydät oman suosikkisi myös kotiin vietäväksi.

Retken hinta on 84 €, jos tulet viinitilalle bussin kyydissä ja 56 €, jos tulet tilalle muilla kyydeillä. Retken hintaan sisältyy kuljetus bussilla, tilaopastus/tilakierros, viinin maistajaiset, viinitilan noutopöytä (sisältää leivät, kahvin ja omenapiirakan, ruokajuomana kaksi lasia viiniä sekä veden).

Sitovat ilmoittautumiset Hilkka Kiviselle sähköpostilla hilkka.kivinen@kolumbus.fi tai tekstiviestillä numeroon 050 381 4157 keskiviikkoon 11.10.2023 mennessä.  Kerro viestissä nimesi, ruoka-aine-allergiasi tai mahdollinen erikoisruokavaliosi. Viinitila toivoi saavansa tiedon myös kasvissyöjistä.

Bussin kyytiin mahtuu 49 ensimmäisenä ilmoittautunutta.

Retki maksetaan perjantaihin 13.10.2023 mennessä Pohjolan seniorien tilille FI52 5723 0221 0224 99. Kirjoita maksun viestikenttään oma nimesi.

Meillä on odotettavissa todella antoisa retki. Tule mukaan.

Syysterveisin

Pohjolan Seniorit

Hallitus

kotissyksy2.jpg


syksyn värejä


Vuosittainen tapahtumakalenteri

Tapahtuma

Ajankohta

Ilmoitus kotisivuilla

Vuosikokous

maalis-huhtikuu

n. kuukautta ennen tapahtumaa

Matka

toukokuu

n. kolme kk ennen tapahtumaa

Kotimaan

matka/tapahtuma

syys-lokakuu

n. kaksi kk ennen tapahtumaa

Joululounas

joulukuu

n. kuukautta ennen tapahtumaa

   

                      seniori_uutiskirje_otsikkokuva740x97.jpg

 

Ilmoittamalla oman henkilökohtaisen sähköpostiosoitteesi ja nimesi OP-Pohjolaan osoitteella opset.uutiskirjeet@op.fi , saat jatkossa OP-Pohjola-ryhmän sähköisen uutiskirjeen sähköpostiisi. Lue lisää.